21 Nisan 2012 Cumartesi

Arkadaşlık (Öykü)


ARKADAŞLIK
         Öykü, küçük bir kulübede yaşıyordu. Babası ve annesi yakın bir zamanda taşınacaklarını söyledi. Birkaç gün sonra da taşındılar. Evlerine yerleştiler. Annesi, komşularıyla Öykü’nün tanışmasını istiyordu ama Öykü utanıyordu. Zorla da olsa tanıştı. Komşu arkadaşları onu çağırınca o saklanıyordu. Günlerden bir gün Öykü okula yazdırılmıştı. Okula gitme vakti gelmişti. Hazırlandı ve okula gitti.

         Okulda girdiği ilk dersin sonunda zil çaldı. Teneffüse çıktılar. Öykü, paylaşımcı, dürüst, çalışkan bir öğrenciydi. Öykü’nün sınıfından birisi, Öykü’nün bu özelliğini bildiğinden onunla arkadaş olmak istediğini söyledi. Öykü ilk başta utanmıştı. Sonra onun da kendi gibi olduğunu anlayınca onunla arkadaş olmayı kabul etti.
         Birlikte merdivenlerden çıkarlarken 8. sınıftan bir abi Öykü’yü  kaktırdı.  Öykü, dengesini kaybederek yere düştü, neredeyse merdivenlerden yuvarlanacaktı. Sınıf arkadaşı hızlı davranarak Öykü’yü tutarak onun yuvarlanmasını önledi.  Ders zili çalmıştı. Derse girdiler.
         Öykü, çok başarılı bir öğrenciydi. Soruları doğru bilip arkadaşlarına yardım etti.  Öykü, arkadaşlığın nasıl bir şey olduğunu öğrenmişti. Bunun için başka öğrencilerle de arkadaş olmak istiyordu. Teneffüs zili çalmıştı. Teneffüse çıktılar. Öykü teneffüste aldığı yiyecekleri sınıftaki diğer öğrencilerle paylaştı. Herkes Öykü’yle arkadaş olmak istiyordu. 8. sınıftaki abi bile…
Öykü, birkaç ay içinde birçok arkadaş edinmişti.  Arkadaşları gibi okulunu ve öğretmenini de seviyordu. Oturduğu mahalledeki çocuklara da alışmıştı Öykü. Komşu arkadaşlarıyla çeşitli oyunlar oynuyordu. 
         Okula başlayıncaya kadar hiç arkadaşı olmayan Öykü, arkadaşlığın ne kadar önemli ve eğlenceli olduğunu öğrenmiş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder